Dienstag, 27. August 2013

WEB-Ekspozitë nga piktori Luan Jakupi

Luan Jakupi lindi më 28.08.1983 në Caravik të Klinës. Shkollen tetevjeçare e kreu në vendlindje, të mesmen në Kijevë, kurse Akademin e arteve, dega e piktures,  në Klasen e prof. Valbona Regjepi në vitin 2006 në Prishtinë.  Mëpastaj vazhdoj studimet postdiplomike për master të pikturës dhe diplomoj në vitin 2009. Është antar i SHAFK dhe marr pjesë rregullisht në ekspozitat kolektive të organizuara nga shoqata, brenda dhe jasht vendit.
Jeton ne vendlindje dhe aktualisht punon si Profesor i Artit në SHM "Lsgush Poradeci" në Kijevë.

Ekzpozitat personale:
1. Bibloteka Kombëtare viti 2007 Prishtinë.
2. Galeria qendra e studentëve Prishtinë viti 2006.
3  Në Kalanë e Gjirokastres viti 2010.

Ekspozitat kolektive.
1. Galeria qendra studentore në Prishtinë viti 2006.
2. Muaj i kulturës Ferizaj viti 2006.
3. Flaka e Janarit Gjilan 2006.
4. Shoqata e artisteve figurati në Pejë 2006.
5. Shtatë Marsi Mitrovicë 2007.
6. Në galerinë e arteve Tiranë 2007.
7. Flaka e Janarit Gjilan 2009.
8. Salloni i Nëntorit 2010 në Prishtinë.


Fran Ukcama. shkrimtar: Bukur fort, novative, ekspresive dhe krejt ne stilin e vet...Urime Luan i shijova me shume endje!

Mr.Mustafa Ferizi (2006): Piktori,madje me shume se çdo qenje tjeter njerezore, i do ngjyrat por midis tyre e veqon nje qe le gjurmë ne shumësinë sensibilitetit te tij kreativ. Keshtu,Ticjani i madhe e veqoi cinoberin Rembranti,Umben Van Gongu tekuqen dhe jeshilen, kurse per Kndiniskin ngjyra blu,ishte ngjyre mbi te gjitha ngjyrat.Piktoret ne pergjithesi,e sidomos ata qe pronocohen ne ekspozite siç eshte ne rastin konkret Luan Jakupi duhet te dije se ngjyra ka teke dhe naze. Ajo di madje te rebelohet, te shfrenohet fare, keshtu qe piktori i ekzpozohet telasheve te medha, nese nuk ja njeh trembimin. Ngjyra eshte njesia themelore e piktures,kurse per piktorin ajo eshte edhe mjeti kryesor per njemendesimin e ideve,imagjinates dhe vizionit te tij kreativ. Mu per kete kerkohet qe krjusi apo Piktori Luan Jakupi ti shfrytezoj te gjitha mundesit shprehse te ngjyrave sepse vetem ne raport me te dhe me menyren si e perjeton dhe e projekton pikturen. Me ndertimin e piktures kontribuojne shume elemente,por nese eshte diqka qe ate e ben poetike, i jep shpirt dhe muzikalitet, atehere ajo eshte ngjyra.Dhe nje pikture qe nuk ka kuotik qe nuk emeton edhe tingujt muzikor, pra qe nuk prek ne dimensionet me te thella te shpirtit estetik nuk mund te jete pikture ne kuptimin e plote te fjales. Kete desha t'ja them piktorit te ri Luan Jakupit per zanatimin e te cilave pershendes nga zemera me shprese se do ti perballoj sfidat dhe ankthet qe do te paraqiten gjate rruges se tij krijuse.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen