Kulturë

 Intervistë me veteranin e arsimit dhe poetin Nehat Jahiu 
 Urtësia popullore, orgjinale, në veprat e Zeqir Lushajt
 Kombi shqiptar gjendet në një moment pozitiv dhe shpresëdhënës
 Lili Gogu, mjeku shkrimtar që krijon në laboratorin e tij. 
 Bexhet Asani - Funksioni i gjuhës në shoqëri
 Migjeni në dokumentet arkivore
 Transfigurimi estetik i dritës
 Gazetaret femra shqiptare në diasporë
 Studius te gjuhës shqipe
 Portreti letrar i Millosh Gjergj Nikollës - Migjeni
 Shënime udhëtimi nga Kavadari
 Bjeshkët e Nemuna (Namuna)
 Haxhi Muhaxheri - Laboratori i lajthitjeve intelektuale
 Frrok Haxhia, ky bard i folklorit kombëtar.
 Magjia e lirikave labe
 Shaban Cakolli, letrare dhe veprimtare i shquar.
 Populli i jep kuptim jetës duke zhvilluar kulturën e tij
 Shaban Cakolli, burrë fisnik i shqiptarisë.
 Fadil Curri: SHËNIME LETRARE NGA TETOVA
 Letërsia fantome
 Abetarja e Zymit
 Migjeni në dokumentet arkivore
 Vallja e Osman Takës
 Antologjia e poetëve të Malësisë së Gjakovës
 (MIKRO)TOPONIMIA FSHATARE E HANIT TË ELEZIT
 Të shkruash, nuk është "copy & pastë"
 Manastiri i shkronjave shqipe
 Vjena, vendqëndrimi e veprimi i Hasan Prishtinës
 Kufiri i shpërthyer nga fjala letrare
 Agim Gashi në vargjet e poetëve
 Babai poet - i biri këngëtar
 Pëllumbat e lartësive, mikpritja dhe kënga.
 Jeta e censuruar dhe dëshira për të jetuar
 Një poezi e pabotuar e poetit Shaban Cakolli
 Është përkujtuar shkrimtari Mehmedali Hoxha
 Krijimtaria letrare, krahas mjeksisë...  
 Besim Xhelili - Mbresa nga vendlindja
 Merita Gjoni “Me duar dashurie”  
 Don Lush Gjergji - Fehmi Korça, poeti i afërsisë dhe dashurisë.
 Mikel Gojani - 7 Marsi 
 Për gjuhën shqipe, ilirishten...
 Faik Mustafa - Epigrame 
 Fadil Curri - Ballkani ka nevojë për letërsinë suedeze  
 Hasan Bunjaku - Letër mikut, ose ese për heshtjen ...
 Haxhi Muhaxheri - TAKIMI IM I FUNDIT ME GANI XHAFOLLIN
 Në Austri u promovua libri "Terrori..." i autorit Nusret Pllana  
 “Zëri i Arbërit”, radio që përcjell mesazhe shqiptarie
  Vojsava Nelo: Procesi i krijimit dhe produkti i tij, më japin lumtuti te veçantë
 Dr. Ibrahim Rr. Gashi - pedagog, shkencëtar e diplomat. 
 Bisedë me aktorin dhe regjisorin Leonard Hamitaj
 Bexhet Asani - Nëntori muaji i kongreseve
 Haxhi Muhaxheri: Radiot private pa programe serioze festive
 Arif Molliqi - Shakaxhinjtë kulturor
 Dashuria e shqiptarëve për shtazët e shpendët dhe pagëzimi me emrat e tyre 
 Arben Kondi, shkrimtari që kërkon drejtësi për bashkëkombësit e tij.
 Bisedë me mësuesin dhe shkrimtarin N. Jahiu
 Kolë Tahiri, veprimtar i shquar i arsimit tonë komëtar
 Disa të pathëna nga mediumet e huaja për Marubin
 Arti në shërbim të atdheut
 Pak grurë në vend të heroizmave
 ...mjaltë e këngë për ty Shqipëri!
_________________________________
Anketa jonë: A E SHPËTON ARTI SHPIRTIN NGA MËKATI ?
 01. Anastas NIKA - Vetëm arti me vlera hyjnore e shpëton shpirtin nga mëkati !
 02. Shaban CAKOLLI - Arti është i shenjtë dhe rrjedh nga pastërtia shpirtërore
 03. Dhimitër KOKAVESHI - Poeti mëkaton dhe mëkatohet
 04. Vullnet MATO - Arti është neutralizuesi i ligësive dhe veseve njerëzore
 05. Fran UKCAMA - Arti është faltorja ku latohet shpirti krijues
 06. Petraq KOTE - Arti i shpëton njerëzit nga mëkati banal
 07. Dr. Bexhet Asani - Forca magjike e artit, mundëson faljen e mëkatit.
 08. Fadil CURRI - Arti e shpëtoi shpirtin, por edhe shpirti mund ta shpëtojë artin!
 09. Vasil TABAKU - Arti e fisnikëron shpirtin, por nuk e vret dot mëkatin!
 10. Gjon NEÇAJ - Pa mëdyshje, arti e shëton shpirtin nga mëkati!
 11. Mihallaq QILLERI - Jeta e artistit pa mëkate, do të ishte tepër e varër!
 12. Prof. dr. Begzad BALIU - Krijuesi i falet shpirtit të tij
 13. Ymer NURKA - Prirja për të shmangur mëkatin nëpërmjet artit...
 14. Murat ALIAJ - Arti mund të shpëtojë këdo nga mëkati, por jo vet artristin!
 15. Rrahim SADIKU - Arti, mëkati i shirtit dhe shpirti mëkatar...
 16. Arif MOLLIQI - Arti e ndihmon shpirtin të triumfojë...
 17. Rezart PALLUQI - Artistët e kanë martuar mëkatin me artin!
 18. Dr. Zejnepe Alili - REXHEPI - Arti letrar midis mëkatit dhe katarzës shpirtërore...
 19. Majlinda Nana RAMA - Arti shlyen çdo mëkat njerëzor
 20. Naim KELMENDI - Arti me mëkatin janë në një luftë të përhershme!
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen