Freitag, 9. Oktober 2015

Haxhi Muhaxheri: KUR HESHT ZËRI I ARËRIT


KUR HESHT ZËRI I ARBËRIT

Kur hesht Zëri i Arbërit
Dëgjoj veç krrokama
E shurdhër më bëhet bota
Dhe ëndërrat më treten

O Zot...
Qiellit fluturojnë sorrëzezat
Dritën e vërbojnë

Kur hesht Zëri i Arbërit
Trazohen edhe valët e detit
Qajnë yjet Lisat Plisat
E dielli e humb ngrohtësinë

Bobooo...
Tevona zgjohen Orët e Liga
E qoftëlargu heq valle

03. 09. 2015 

Sonntag, 4. Oktober 2015

Agim Gashi (Drenica) - Gëzuar, o vëlla!


GEZUAR, O VËLLA...
(Atdhetarit dhe shkrimtarit
Haxhi Muhaxheri)

Asnjëherë s'munda te vij
- asnjëherë s'mujte me ardhë
E aq i afërt më dukesh
O Haxhi Muhaxheri shpirtbardhë.

Aq shumë banë për te tjerët
- më shumë se për vehtën,
Si qiriri po shkrihesh
për shqiptari tërë jetën.

Sa miqet e fjales
Ti i mbanë gjallë,
- Ti o burrë i besës
Qe lind e vdes për fjalë.

Sa erërat të rrahen
Ti ngele si lis - vertikal ,
Edhe pse e dije 
Që , çka s'ka në mal.

Shume përshendetje
Ke o vëlla prej meje,
Shendet e gëzuar
Më një birrë Peje!
____________
Inspiruar nga vargjet e dy miqëve te penës, Musa Jupolli dhe Mentor Thaqi dhe nga vet fotoja dhe veprat e shkrimtarit të dashur Haxhi Muhaxheri.

03. 10. 2015