Kritikë - studime

Adem Xheladini - Kulti dhe hirësia e nënës...
Refleksion Poetik
Prurje të veçanta stilistikore...
Ideja poetike dhe ca imazhe mbi gjurmë jete
Vera Pelaj dhe "Ama e fjalës"  
Brufullime të fuqishme poetike
Udhëtim me imagjinatën
Lule për lulet, me lule të vyshkura!
Goditje në shenj e një romani
Krijime përjetësimi e përkushtimi
Histori poetike për fëmijë
Sh. S. Berisha dhe "Heshtja e trëndafilit"
Poemat e krenarisë në “Këto shkronja”...
Eksklamacione ndiesore të një krijueseje ...
Fenomeni Blushi dhe fenomeni Gjoka
Prend Buzhala - Toposi artistik i shkarpës
Intertekstualiteti në veprën "Kritika letrare"...
Botime - "Pena e Bedri Tahirit"
Kur librin e shkruan zemra...
Fehmi Berisha - "Muzat mbetën kokëvarur"
Mësuesi, misionar i të sotmes...
Libër i vogël me përmbajtje të madhe
Pusi, si metaforë e dashurise dhe varrit...
Tragjedia, dashuria dhe triumfi.
Lapidar në vargje për pavdekësinë
Antologji e mirë dhe e kompletuar
Bukuria e gjakimit jetësor dhe krijues 
Mikel Gojani - Libër me vlera...
Interpretime mbi magji përjetimesh...
Apostrofimi i atdheut si poemë në udhëtim
Besa e mbajtur e kaçakut Sali Shabani
Albert Zholi dhe "Ikja e madhe" 
Seli Murati dhe “Pikëllimi i ëndrrës”  
Nikoll Ulndreaj dhe "Djepi i Stinëve"
Artistikja e realiteti në vizionin krijues... 
Një liber studimor që solli risi
S. Salihu dhe "Lindi udhëton për Kosovë"  
“Shtetthasit”, roman postmodern...
Kafazi si robëri dhe si etje lirie  
Artistikja e realizuar me imagjinatë...
Krijime imagjinative... 
Poetika e të jetuarit dhe e flijimit për atdhe  
Grafite poetike...
Ripërjetësimi i njeriut...
Prend Buzhala, apostulli i lirikës shqiptare.
Musa Sabedini - "Vrasje dhe dëshmi"
Revolta e frymëzimeve poetike ...
Xheladin Mjeku - Kur vlerësohen vlerat
"Ruzhdi Saramati në rrugën e lirisë"
Sejdo Harka dhe "Modernët e kohës"
Halil Preniqi - "Baladë për atdheun’’
Muhamet Halili dhe "Djersa e Gurit"
Pakoha shqiptare
Qazim Muska - Reçension
Poezi e dhimbjes dhe e shpresës

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen