Donnerstag, 26. Juli 2018

Ali Podrimja: OKTAPODËT

Ali Podrimja

OKTAPODËT

Përballem përditë me pushtetin e liliputëve
Or e çast që vazhdojnë të përmuten

Përulem para fotografive të miqve të zhdukur
Të cilët zbehen çdo ditë nga turpi

U lë shëndenë dhe më dalin para ish-luftëtarët
Sytë ç’m’i shpojnë me gishtërinjë të ngritur kah i Madhi

Por unë i gjori ç’të bëj kur nuk kam forcë
T’i bie tavolinës së presidentit të humbur në luks

Në Kullë të Sylejman Vokshit kyçem dhe vështroj
Përmes frëngjive

Kah lëviz paria me syze të zeza e tek pështyjnë në fytyrat 
E vegjëlisë nga autot luksoze

Tek vërtiten oktapodët gëllabërues largohem i rebeluar

Qelben të pabesët dhe vërej se dita do zbardhë 
sa të kalojë dimri i luleborëve

Të zhdukurit e mi do zbresin nga fotografitë e zverdhura 
që trishtojnë atDheun tim

(Dardani, 10 Shkurt 2010)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen