Mittwoch, 8. Januar 2014

Fadil Curri - Letra pa adresë

 
LETRA PA ADRESË
(Tri skica për një prozë)

E dashuruar në mungesën
 

 Afrohet misteri para varrit të viktimës së tij dhe e vajton:
"Çohu se të dua, se nuk e kam ditur që të paskam dashur; çohu se e tëra do të jem e jotja, se e kam kuptuar që ti çdo veprim hipokrit timin e ke marrë vesh dhe e ke kuptuar, por ja që më ke lënë në ndërgjegjen time vetëmashtruese dhe nuk e ke thënë të tërën. Çohu nga varri, shpirt, se kur të kisha - më mungoje; tani kur më mungon - të kam pashkëputshem thellë në veten time. NGREHUUUUU, o i bekuar, se nuk po mund te qetësohem në këtë jetë për mëkatet ndaj teje", - dhenë këto çaste i kujtohet se e kishte vrarë me dorën e vet.

 
Kryqi i akullt në Saharë

    "Ndoshta ke besë e jetë te pafundme kur betohesh dhe shpërndan në adresa të shumta me zhdërvjelltësinë tënde hipokrite betimin “Të dua”. Aq e padurueshme dhe e shkapërderdhur je, sa harron dhe që kur ec rrugës së hipokrizisë, e heq pjalmin e pluhurit që e ke vënë. Fjalët që i the, janë të një njeriu me shtatë zemra dhe që ka fuqi të përhapë në një çast dashuri e urti “të bukura e hyjnore” në shtatëdhjetë e shtatë zemra, sipas stilit të lojës “Kush e merr i pari”. Edhe “mirëmëngjesin” e sotëm e bëre sipas kësaj abëcë-je, gjoja për mua. Tani, kur e përbuze engjëllin e bekuar, ke kohë të bësh ritet e herezisë para djajve të mallkuar në Saharën përcëlluese me kryq të akullt. Zoti të bëftë derman!..." - shkroi në një letër buzë lumit Bardhanë poeti i frymëzuar nga rrëfimi i djaloshit te sapoikur. 

 Arkitekti heretik që rrënoi faltoren e dashurisë
 
ARKITEKTI ME QËLLIM KISHTE LËNË NJË VRIMË TË PADUKSHME NË KULM, QË TË HYJË PIKA E SHIUT DHE E BORËS ATY DHE TË DEPËRTOJË NË THEMELE, QË TA RRËNOJË SHTËPINË AVASH-AVASH, QË NJË DITË TË FAJSOHET VET BANORI I SHTEPISË. I KISHTE GARANTUAR SE KËTË SHTËPI AS RRUFEJA E BOMBA NUK E RRËNOJNË, POR JA QË U RRËNUA NGA VETJA, SEPSE VET E KISHTE LËNË DEFEKTIN. ARTIKTETIT IU ZBULUA MARIFETI, KUR EDHE TË TJERË ISHIN ANKUAR NË TË, DUKE U PËRPJEKUR T' UA PRISHTE SHTËPITË. PASI U DËSHMUA QËLLIMI SHKATËRRIMTAR I TIJ, POPULLI E KISHTE PRANGOSUR ARKITEKTIN, E KISHTE LIDHUR PARA PORTALIT TË KRYETEMPULLIT DHE E KISHTE RRAHUR ME KAMXHIK. TË DËMTUARVE U DHIMBSEJ, POR VET E KISHTE SHKAKTUAR AKIKTEKTI KËTË, NDAJ EDHE NUK MUND TA SHPËTONIN NGA NDËSHKIMI.
- KY ME HEREZINË E TIJ E KA SHKATËRRUAR EDHE FALTOREN E DASHURISË, E NË ANËN TJETËR NA AKUZON SE NE PO E PRISHIM, - klithi një lutës e falës i devotshëm, duke sjellë dëshmi të patundshme.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen