Sonntag, 26. Oktober 2014

Arti është faltorja ku latohet shpirti krijues

Anketa jonë: A e shpëton arti shpirtin nga mëkati? (5)  

Përgjigje nga Fran UKCAMA, shkrimtar

Arti është magjia që e fut njeriun frymëzuar në udhën krijuese, është faltorja ku latohet shpirti krijues, ku falen mekatet e përsoset fisnikeria, ku vetë krijuesi del nga kulla e ngujimit...

Si para pagan në fillesa deri në maja moderrniteti arti është brilanti që jetës mbi tokë i fal shkëlqim. krijuesit e artit, në të gjitha kohrat afrohen me profetet në shtigje predikuese, kanë brena qënjes një flakë dhe një zjarr ndezur që digjet për njerzimin. Edhe hiri i krijimit nuk shkon kot, por mos vyrtytin, një lule do ta rris!
_____________________
SQARIM PËR LEXUESIT:
Këtë anketë e kam filluar në Qershor 2013 dhe është duke vazhduar edhe në vitin 2014!
                                                                                                  Haxhi Muhaxheri

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen