Mittwoch, 13. Juni 2018

Alketa Maksuti Beqari: Fizika është pika nevralgjike e sex-it


Puna si gazetar më jep mundësinë të realizoj intervista me njerëz të fushave të ndryshme.
Por kur është fjala të realizosh intervista me temë mbi sex-in vështirësohet biseda, diskutimi.
Unë i mirëkuptoj të intervistuarit, sepse fjala intimitet është e para që respektohet. Por duhet edhe të jemi të lirë, të hapur të këmbejmë mendimet. Jemi në shekullin ku teknologjia i përket fizikës kuantike dhe për sex-in flasim si të jemi në epokën e gurit. Aman po ta marrësh hollë - hollë ata kanë qënë më të lirë se ne. Por nuk dua të dal nga tema.
Ka intervista që të mbeten në memorje, sepse thënia e personazhit, të ftuarës më futi në mendime.
Dikush do më thotë se nga kjo besedë mbi sex - in me të ftuarit edhe unë marr leksione, përparoj.
Natyrisht, është e vërtetë.
Sex-i është eksperimenti i dashurisë. Sex-i është burimi që të çon tek dashuria.
Por kur e ftuara ime pohoj që është fizika pika nevralgjike e sex-it, shtanga, e kundërshtova menjëherë.
Unë nuk e pranova, edhe ju si unë nuk e pranoni këtë thënie.
Megjithatë, fizikantëve iu lejohet pak çmënduri, ndryshe do ishim pa ligje sot.
Këmbëngulja e të intervistuarës, fizikantes më la pa fjalë.
Pse? 
Sepse kanë argumente si gjithmonë.
Çfarë më tha: Nuk ka rëndësi në shtrat nëse udhëheq burri apo gruaja lojën e dashurisë, rëndësi ka sa të dy e njohin fizikën. 
Po unë që nuk e njoh, tjetri, tjetri....e të tjerë si unë tregon se nuk jemi të aftë të bëjmë sex, domethënë dashuri?
Sa përqind e njerëzve e njohin fizikën, ligjet?
Drejt me thënë kur ne meshkujt prekemi tek pika e dobët tona, burrëria edhe nxehemi pak, se e fundit prandaj jemi burra.
Fizikantja me qetësinë e saj foli:
Ligjet e fizikës janë brenda trupit tonë, ne jemi të ndërtuar prej tyre, nuk ka rëndësi nëse di fizikë, askush nuk lind i ditur, mëson.
Prandaj jemi ne të shpjegojmë rëndësinë që ka fizika mbi sex-in.
Zhvillimi i kësaj lënde, shkence, sidomos në këtë drejtim, ndikimi i saj do sjell më shumë ndikim tek trupi i njeriut dhe si ta shfrytëzojë energjinë, sienergjinë e tij.
Pyetjet e mia të përgatitura në skaletën time, dolën jashtë loje.
Biseda mori tjetër rrjedhë.
Më duhej të ndërroja taktikë, të tregohesha më i mençur.
Kjo ndodh kur fton fizikanë në intervista, dalin të papritura.
Më falni, ju drejtova që po ju pyes hapur: Ju i njihni mirë ligjet e fizikës. E quani veten, grua sex-i, ju ngacmojnë meshkujt e tjerë dhe sa eksperiencë keni ju me meshkujt?
Prisja të skuqej në fytyrë. Desha të " hakmerresha" për ne që nuk dimë fizikë, domethënë nuk dimë të bëjmë sex.
Prapë qetësisht u përgjigj: Nëse do përjashtoja veten nga ky përkufizim, do privoja veten nga të qënit grua. Meshkujt tek çdo grua shohin ose kërkojnë të zbulojnë si janë në shtrat, sa mirë dinë të bëjnë sex. Nuk ka rëndësi sa është numëri i meshkujve dhe kjo të jep eksperiencë. Eksperiencën në sex e merr edhe me vetëm një mashkull, rëndësi ka sa ai të dashuron dhe ti atë. 
U bëra tym. E kundërshtova prerë. Nuk është e vërtetë i thashë. Aventurat, çasti, momenti, këto të gjitha të japin përvojat e sex-it.
Por edhe ajo u tregua e prerë, ma ktheu: Janë përalla.
Nuk janë përalla i thashë.
Me seriozitet më shpjegoi: Sytë nëse shohin me sytë e dashurisë, flirti, aventurat, eksperiencat mbi sex-in realizohen, i dashuri dhe e dashura mësojnë njëri - tjetrin. Gjithëçka tjetër është teori e servirur, është biznes.
Nuk jam aspak dakort me ju, u shpreha dhe jam i bindur se edhe ju kështu do pohoni.
Vendosa ta zija mat me pyetjen e rradhës: Do guxonte i dashuri tuaj t' ju lidhte dhe të provonte si është kjo ndjesi e të bërit dashuri?
Buzëqeshi dhe u përgjigj direkt: 
Nuk lidhet dashuria, nuk lidhet një grua.
Dashuria është liri, gruaja zotron lirinë, ajo ta dhuron lirinë e saj.
Kam gjithë këto ditë duke lexuar në internet, dua ta kuptoj pse fizika është pika nevralgjike 
e sex-it.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen