Freitag, 16. August 2019

Filluan dorëheqjet nga Lidhja e Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë...

Dan Kosumi
Dorëheqje e dyfishtë!
  1. LIDHJES SË KRIJUESVE SHQIPTARË NË MËRGATË / LKSHM
  2. SHOQATËS SHQIPTARE TË MUHAXHIRËVE MBARËKOMBËTARË / SHSHMM
Kuvendit, Kryesisë dhe Kryetarit të LKSHM Hasan Qyalla dhe kryetarit të SHSHMM Asllan Qyqalla.

Unë Dan Kosumi, Anëtarë i kryesisë së LKSHM dhe Koordinator i autorizuar i SHSHMM për Evropë, jap dorëheqje.

Pas vërejtjeve të mija lidhur me organizimin e mbrendshëm të LKSHM dhe SHSHMM, për mooskordinimin e duhur me anëtarët e kryesisë, përkatësishtë këshillin e SHSHMM, si dhe veprimet krye në vehte të dy kryetarëve, jam i shtyrë që të jap dorëheqjen time nga të gjitha pozitat e mija në këto dy shoqata.

Ju bëj me dije se Shoqatat si; Lidhja e Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë / LKSHM dhe Shoqata Shqiptare e Muhaxhirëve Mbarëkobëtarë / SHSHMM, mundë të jenë të suksesëshme dhe në shërbim të plotë të artit, kulturës, çështjes Kombëtare, në sensibilizimin e opinionit kombëtar dhe ndërkombëtar lidhur me aspiratat kombëtare në përgjithësi, si dhe të çështjes së Muhaxhirëve mbarëkombëtar në veçanti, vetëm atëherë kur ato do të udhëhiqen nga njerëz punëtor të devotshëm, atdhetar, të ditur, dhe me përvojën e duhur, e parasëgjithash njohës të mirë të të kaluarës, historisë dhe të drejtës ndërkombëtare për popujt e shtypur.

SHSHMM i duhen ata që duan, dijnë dhe guxojnë të punojnë në hapjen e çështjes pothuaj të harruar të Muhaxhirëve, të dëbuar, të vrarë e persekutuar nga serbia fashiste, deri në gjenocid ndaj një populli autokton në gadishullin Ilirik.

Ftesat e të të ftuarve në organizimet, simpoziumet dhe takimet e LKSHM dhe SHSHMM bëhen përherë në marrëveshje me kryesinë e ngushtë. Është e papranueshme dhe vendim i njëanshëm, krye në vehte i kryeatarit, ftesa që ju bëhen njerëzve me të kaluar të dyshimtë / antikombëtare. Pjesëmarrja në këto takime e njerëzve të tillë i dëmton shoqatat, nuk ju bëjnë as nderë e as mirë këtyre takimeve dhe udhëheqjes së LKSHM dhe SHSHMM.

Pra dorëheqja ime le të jetë një trokitje në ndërgjegjen e kësaj parie që udhëheqë këto dy shoqata, një vërejtje dhe alarm se kështu nuk punohet, dhe se janë të gjykuara për mossukses, për joefikasitet dhe pasqyrë e shëmtuar për LKSHM dhe SHSHMM.

Dan Kosumi

Prishtinë, 15 gusht 2019


Faksimili i dorheqjes...


Disa nga komentet ne Facebook:

Dibran Demaku:
Pak si vonë të paska rënë ndërmend që të japësh dorëheqje nga asociacionet e Qyqallëve!

Përgjigje nga Dan Kosumi:
Po Dibran! Vonë edhe më shumë se vonë! Kështu ndodhë kur pret kohë, mos ndoshta do reflektojnë paria e “temenasë” ...!

Haxhi Muhaxheri:
Dan, te kam mik per zemer dhe e kuptoj deshiren tuaj te sinqerte qe gjerat te shkojne per se mbari, duke vepruar me seriozitet me te madh. Uroj qe dorheqja juaj te kuptohet drejt dhe te jete pernjemend trokitje ne ndergjegjen e atyre qe udheheqin me keto shoqata, ashtu di ju thoni. Nderimet e mia, mik!

Seveme Fetiqi:
Që moti LKSHM-ja ka filluar të tubojë njerëz me te kaluar të dyshimtë, bile bile edhe te akuzuar per sjellje kriminele qe kane vuajtur edhe neper burgje për dhunime dhe amoralitet. Edhe pasi qe disa anetarë të saj, e ndër ta edhe unë, kemi kërkuar që tē largohen këta persona të pamoralshëm, përkundrazi ata persona kane vazhduar "aktivitetet" e tyre në kete Lidhje si dhe iu kanë derguar ftesa dhe iu ka ndarë mirënjohje personave të skandalizuar nëpër faqet e internetit. Përkundër vërejtjeve të mia, kryetari dhe kryesia kanë vazhduar me të njëjtën. Dorëheqjen e kam dhënë që moti dhe për këto arsye më nuk marrë pjesë në këto manifestime! Të lumtë Dan Kosumi!

Tonin Nikolli:
Respektoj zgjedhjen tuaj, miku im! LKSHM lindi e bukur dhe kontribuam që të rritej e bukur... Kam bërë 8000 km Verona - Gjermani, për t'u gjendur mes miqve krijues, për të gëzuar me to, duke promovuar vlerat tona kulturore kombëtare.
Nuk ka qenë kohë e humbur.
Ka dy vjet që unë nuk jam aktiv në atë Lidhje, pavarësisht, se nuk kam dhënë dorëheqjen... Kam parë me kohë gjërat që nuk shkonin...
Është mëkat, të lindësh i madh dhe të...zvoglohesh....
Të uroj shumë fat dhe suksese në krijimtari!

Bukurije Bushati:
Kam kohë që nuk marr pjesë, por po them edhe unë dy fjalë. Është lidhje e krijuesve në emigracion. Pra jo vetëm e Gjermanisë. Mendoj për këtë, stafeta duhet të kalojë nga një shtet tek tjetri. Nuk jemi ne më të mirët se Zvicra, Suedia, Austria,Greqia....! Nuk është vetëm një kryetar i pazëvëndësueshëm në këtë Lidhje internacionale. Mos na i ktheni edhe lidhjen si partitë, që nuk duan të heqin dorë pasi marrin karriken. Nuk duhet të ma merrni për të keq, por kjo është njëra nga pikat kryesore të mbarëvajtjes së lidhjes dhe shtrirjes së saj në të gjithë europën apo edhe kontinentet.

Ragip Ramaj:
Dan i dashur, 
duke kuptuar kontributin tuaj kombëtar si familje me aq shumë vite burg (sa e di unë janë diku afër 40 vjet burg familjar për veprimtari politike); duke kuptuar dëshirën tuaj të sinqertë që gjërat të shkojnë së mbari; duke mos u pajtuar me kostumet e reja me kollare kuq e zi të njerëzve me të kaluar të dyshimtë (e në rastin konkret edhe të vërtetuar me fakte); duke dëshiruar që në shoqatën e krijuesve mërgimtarë të fillojë një riorganizim me njërëz kredibilë dhe jo të përlyer e të mbërthyer brenda interesave personale e klanore, ku dëshira për zhvatje e përfitime përsonale kalon përtej interesit krijues e madje edhe kombëtar - e kuptoj mllefin tuaj që të çon deri në aktin e fundit të një vendimi distancues që mban emrin DORËHEQJE.
I kuptoj dhe i ndiej klithmat e të burgosurve politikë, torturat në mishin, eshtrat dhe shpirtin e tyre; e kuptoj edhe gjendjen shpirtërore e emocionale tuajën dhe të të gjithë atyre që kanë kaluar nëpër këto tortura, kur sot ata që dje kanë torturuar shiten më patriotë se vetë viktimat e tyre.
Prandaj, sot më shumë se kurrë, jam me ty, Dan i dashur, bashkëndiej dhembjen tuaj: edhe si njeri, edhe si krijues, edhe si bashkëtorturues nëpër birucat dhe zyrat e sigurimit shtetëror jugosllav.
Janë bërë edhe dorëheqje të tjera nga LKSHM-ja, flitet e përflitet për dukuri të ulëta që kanë ndodhur, ka edhe shumë krijues të njohur në mërgatë që duhet të afrohen në LKSHM, por kjo dorëheqje dhe dorëheqjet e ankesat e tjera, le të shërbejnë si një nismë, si një fillim i ri që kjo shoqatë krijuesish të kryejë denjësisht rolin e saj promovues të vlerave të njëmendta krijuese në mërgatë.
Unë pres që edhe anëtarët e tjerë të LKSHM-ës të deklarohen, të japin mendimin e tyre se si të delet nga kjo situatë, si të bëhet një riorganizim i kësaj shoqate krijuesish mërgimtarë, në mënyrë që LKSHM-ja të vëhet në këmbë të mbara dhe të kryejë denjësisht e kombëtarisht rolin e saj organizues e krijues.
Në fund të këtij shkrimi, për ty RESPEKT dhe NDER Dan i dashur, jo vetëm për këtë vendim të drejtë, por për gjithë stoicizmin tuaj - dje dhe sot!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen