Montag, 13. Mai 2019

Haxhi Muhaxheri: MARTINIMARTINI

Një Martin e ka atdheu
dhe një atdhe e ka Martini

Edhe me pranga në duar
e kërkonte hisen e vet të diellit

Sapo qielli u ndez mbi Arbëri 
përballë i doli gjarpërit të zi

Pastaj - kur liria ia puthi ballin
me shtatë plagë në zemër
u kthye andej nga kish ardhur

Thonë se tash - atje diku larg
sheh ëndrra me ujqër 
që duan t'ja kafshojnë atdheun 
e s'e zë gjumi... e gjum nuk ka

Një atdhe e ka Martini
e sall një Martin e ka atdhu

07. 01. 2019

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen