Sonntag, 27. September 2015

Musa Jupolli - Haxhi Muhaxheri-tHaxhi Muhaxheri-t

Simfoni koreografi në gjashtë pjesë
Krijuesi dhe pikëpamjet e tij
Freska e muzikalitetit shqiptar 
Kulturë poetike 
Koreografinë e vendosa aty afër një libri
Ma nota në kompozim të natyrës
Rimë në definim të jetës 
Ngjyrat i zgjodha nga deti Jon
Letrat e Haxhi Muhaxherit në dëshmi 
Baletet e Operës dardane
Vallëzimi e skenografia
Ajo nga Çamëria
Një sukses i larë shpesh me lotë
Vlerat e artit për Liri
Vlerat e Lirisë për artin
Kundër ideologjisë
Propagandës kombëtare
Në simbolet e lashtësisë
Të një kombi të lashtë !
Në skenë një poet 
Haxhi Muhaxheri 
Shpalos vlerat e kulturës
Asnjë “politikan” në skenë
Arti vulosi epokën 
Koreografia e historisë shqiptare 
Historia bashkëkohore
Me penë në dorë 
Energji dhe shpresë
Në shërim të dhimbjeve
Zë që krijon notat e ardhmërisë!
*
Rebel poetik më thonë
Rinia bletë e rrush n' ushqim
Sinonim
Thërrasin shqiponjat në venerim
Për letrat e bukura pa hile 
Që nditësojnë artin tonë !

Paris,04/06/2014

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen