Samstag, 31. Dezember 2016

Nehat Jahiu - Poltikanët luajnë me gogla dushku

Besoj se mjaftë vite më kaluan duke luajtur gogla dushku me popullin dhe duke e manipuluar me vite të tëra  dhe duke e ndarë e përçarë villain me vëllanë. Ju kisha lutur juve lider partiak të partive shqiptare në Maqedoni të uleni në një tryezë të përbashkët dhe të bisedoni siç e kanë traditë shqiptarët të ulen dhe të bisedojnë. Zgjatjani dorën njëri tjetrit se jeni të një gjaku dhe gjërat që prekin indin shqiptar duhet të zgjidhen bashkarisht, sepse janë interese kombëtare dhe jo individuale. Lerini me një anë liderizmat, bajraktarizmat dhe patriotizmat folkrorik, sepse këtyre u ka ka kaluar koha dhe populli me sy e veshë është drejtuar nga ju duke pritur një bashkim të të gjitha partive politike shqiptare për të zgjidhur statusin kombëtarë njëherë e përgjithmonë e kjo mund të bëhet vetëm kur ju bashkoheni mes vete dhe bëni një platformë të përbashkët dhe kjo platformë i dorëzohet palës tjetër, kështu që ajo që do e pranoj me ate edhe do futeni në bashkëqeverisje, perndryshe siç po dëgjojmë, lexojmë e shohim përsëri punët po vazhdojnë me fjalët siç të them unë e jo siç të thuash ti dhe kështu këtë kosto po e paguan i tërë populli shqiptarë që jeton në këto troje. Lerini patriotizmat poltik dhe kapnu për litarin e përbashkët kombëtarë se vetëm ky është patriotizëm, sepse partitë politike vijnë dhe shkojnë sëbashku me liderët e tyre, ndërsa historia shkruan për çështjet historike që mbeten për ti vlerësuar koha e gjeneratave brez pas brezi. Ka kaluar koha dhe populli shqiptar është lodhur më duke dëgjuar debate të poltikanëve , analistave dhe... për çdo natë duke dhënë mendime të ndryshme në aspekte të interesave partiake, grupore, klanore dhe. ..Lerini me një anë të gjitha inatet dhe mos fyeni me fjalët që nuk ju takojnë të fyeni vëllai me vëllanë me fjalët që nuk i posedon fjalori i shqiptarit duke e quajtur njëri tjetrin pa argumente  duke e quajtur tradhëtar, kriminel e çfarë jo tjetër ,sepse ky është një turp i madh. Lerejani historisë kur do i vë në pah të gjithë ata që kanë kontribuar për komb e atdhe dhe sipas veprimtarive do radhiten të gjithë në histori me vepra konkrete se kush ishte atdhetar e kush tradhëtar.Sot është kohe e bashkimi tkombëtar dhe jo e ndarjeve e përçarje. Sot është koha që shqiptarët duhet ta shfrytëzojnë për interesat kombëtare, për interesat e popullit të tyre. Sot të gjithë të ulemi dhe të japim mendimin e përbashkët për interes të popullit të cilit i takojmë duke i lënë të gjitha interesat partiake me një anë. Ky do jetë patriotizëm e jo të dëgjojmë fjalë fyese aq të rënda ndaj njëri tjetri që infekton përçarje dhe ndarje vëllazërore mes vete duke e dërguar ujin në mulli të tjetërkujt. Ju do jeni ata të cilët sot keni rastin që të bënë shumë vepra të rëndësishme historike për popullin tuaj dhe këtë mund ta arrini vetëm në mënyrë të përbashkët dhe duke i lënë të gjitha inatet dhe interesat personale për ta arritur ate që me vite e presim për tu realizar. Ato të drejta për të cilën u dha gjak e jetëra dhe vetëm kur ju të bashkuar i realizoni të drejtat e kombit tonë, atherë kenë bërë punë të cilën do e shkruaj historia dhe ju do jeni ata të cilët keni kryer  deyrën tuaj në aspektin politik duake realizuar dëshirat e bijave dhe bijëve më të dashur të kombit që luftuan gjatë vitit 2001 nën ëmblemën e një ushtrie të lavdishme që quhej Ushtria Çlirimtare Kombëtare, do e kryeni dëshirën e atyre që derdhën gjakun dhe duke mbetur me plagë të pashëruara në pjesët e trupit të tyre, invalidve të cilët mbetën pa gjymtyrë trupore dhe ata të cilët dhanë jetën që shqiptarët të jenë të barabartë me të tjerët në atdheun e tyre. Kontributin e atyre të cilët vuajtën  dënime burgosjesh nëpër kazamate të ndryshme për të drejtat kombëtare Ky është obligimi juaj për ta realizuar këtë dëshirë dhe amanet të cilin edhe e keni obligim për ta kryer, sepse edhe mu për këtë populli ua dha edhe votën e tyre. Besoj se të gjitha këto ua dha në duar që ju sot ti përfaqësoni denjësisht para palës tjetër popullin tuaj dhe të realizoni të drejtat tuaj dhe të kombit të cilit i takoni edhe ju, familjet dhe fëmijët tuaj . E gjithë kjo po e përsëris edhe njëherë mund të kryhet duke u ulur dhe biseduar për një platformë të përbashkët duke lënë çdo gjë tjetër anësh, sepse këtë e kërkon populli në tërësi. Edhe njëherë të nderuar lider partiak të të gjitha partive politike bashkohuni dhe merrni vendime të përbashkëta dhe mbylljani gojën të gjithë atyre po qofshin edhe shqipfolësa që besoj se ka edhe të tillë që nuk ju konvenon, por duan një përçarje vëllazërore për interese të tyre personale ose të shërbimeve të ndryshme që punojnë për ta shakatrruar identitetin tonë kombëtar. Në këtë aspekt pos juve të nderuar lider partiak të të gjitha partive shqiptarëve që përfaqësoni shqiptarët me votën që ua ka dhënë, njëherit në këto çaste vendimtare dhe historike nuk duhet të mungoj edhe ndihmesa dhe kontributi i intelektualve, gazetarëve, analiistave, opionistave, përfaqësuesve të shoqatave joqeveritare etj .,që bashkarisht të kontribojmë në të mirë të çëshjes sonë kombëtare duke dhënë secili në mënyrë të vet kontributin rreth këtij bashkimi dhe realizimi të drejtave të barabarta që duhet ti gëzojmë, sepse të gjitha këto të drejta barabarsie shqiptarët nuk i duan që dikush të ua dhuroj, por i kërkojnë, sepse ju takojnë. E tani ka ardhur koha për ti realizar. Jemi të bindur se vetëm të bashkuar mund ti realizojme. Ju priftë e mbara!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen