Donnerstag, 31. Mai 2018

Andon Zako Çajupi: TRIM I SHQIPËRISË

Andon Zako Çajupi

TRIM I SHQIPËRISË

Kush ka qenë trim një herë? 
Aleksandr' i Math i vjerë, 
Pirrua me shokë të tjerë 
në Shqipëri kanë lerë, 
Po nga të gjithë m'i zoti, - 
Skënderbeu Kastrioti. 
0 mbret i dashur, ku je? 
Ku je, more Skënderbe? 
Si duron ti nënë dhè? 
Nukë të vjen keq për ne? 
Që ditdnë, që 'na le, 
vendi yn' u bë rajë')... 
Të lutemi dit' e natë, 
n'atë jetë ku ke vatë, 
dërgona shpresë e uratë 
të mos rrojëmë si gratë... 
Të ngrihemi të lëftojmë, 
Turqit ti dëbojmë, 
Shqipërinë ta shpëtojmë 
Dhe lir' e me nder të rrojmë.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen