Dienstag, 26. Februar 2019

Haxhi Muhaxheri: KUR VJEN E DIELA...

Haxhi Muhaxheri

KUR VJEN E DIELA...

Të hënën
të dua marrëzisht,
për të urrejtur 
të martën 
… prej dashnisë!

Të mërkurën 
të dua si sytë,
që të enjtën
të urrej sa veten 
… prej syrit të keq!

Të premten 
të dua sa jetën,
për të urrejtur
të shtunën –
veç pak 
… prej xhelozisë!

Të dielën... 
Oh... kur vjen e diela,
të dua baras me Zotin 
dhe veten e harroj
duke u lutur për Ty!

24. 04. 2018

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen