Mittwoch, 20. Februar 2019

Pesë poezi nga Demush Mehmeti

Demush Mehmeti


UNË HALLI JEM

Kur e mendoj se mundësh dhe të më mungosh
Melankolia shtonë peshë
Frymëzimi zbehet zbret në pentagram
Nostalgjia vallëzon në vallën e vet
Dashuria çan errësirën 
Ndriqon por si një yll drite në mesnatē

Pandalshëm eci tutje me peshën e times barrë
Luhatem në timin drejtpeshim
Thërmohem kurmit tënd

Në panteonin e altarim tim digjem dhe fort
I mbeturi hiri im s'do më tretet 
Shkrirë në tëndin shtat
Damarve tu notonë

Po mundi ndodhi tretja ime me vruallin hov
Çdo gjë s'do mbaroj
S'do shuhet flakë e dashuris drit jete
Të lëviz rrjedhë kthjeltësi lumi i shtratit tim
VETËM NË VARR

Netë të gjata dimri ishin si kjo natë 
Acari grinte si dhëmb ujku motak

Me rrëfime legjendash u ritëm
I joni zjarr i afsh rinie ngrohur na ka

Në për mendjet tona oaz freskie
Plot dashuri thurrëm ëndrrën tonë

Dhe ca ëndrra quajtur mëkat
Lindur në kërthizë jete
Rrëfim për vetëm në varr!
ME KËMISHË OZONI

Në ndarje stinësh sikur na shkruhet dhe lexohet fati 
Zymtësi e frymës së vjetër pshtjellonë
Në rrema rrezesh verbueshëm shëndritë e reja
Nën ortek akullnaje flenë gjallëria
Të shpërthej
Atë sy pranvere pret

Në trotuare kalldermi djalli thenë këmbët
Baltosjet lakuriqosen s'kan ku me u fshehë

Kahja rrugëtimit zgjatët mprehë tehun e saj
Ngulfatët ndërdia e jonë 
Ruhet për ditët që do na vinë
Prapanicës së vet e liga kruanë brirët 
Në vrimë bataku i thenë

Në grumbuj prush kohe digjet oksigjeni 
Flakët fikët në zjarrin e vet
E zeza tymnajë s'ka çka na bën 
Me këmishë ozoni u mbështjellëm dhe ne
UNË I PAGJUMI 

Orëve të vona në pikë nate 
Kur s'kamë gjumë
As një fjalë goje ske me kënd me ndrru
Të gjithë flejnë 
Të pagjumët jo s'kanë kohë
Të merren me mua
Sy hapur rrinë 
Thurrin ëndrrën e vet
Ndoshta me ketë timen ëndërr 
Pikëpjekën diku!
MUNDEMI

Mundemi dim ti kujtojmë dhe dhimbjet 
Përuljet
Të panumërta janë
Kufi s'kanë 
Na takon dhe tē kerkosemi pak
Kemi tonën krenari
Bëmë historinë
Derdhëm djersë 
Gjak
Brumosëm tonin fat!...
Fundi i bashkëbisedimit
Shkruani një mesazh...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen