Freitag, 15. April 2016

U mbajt manifestimi letrar "Sofra Poetike"

Sot në Drenas,u mbajt manifestimi tradicional "SOFRAPOETIKE - YMER ELSHANI" me pjesëmarrjen e shumë krijuesve nga mbarë trojet shqiptare."SofraPoetike"filloj me tryezën tematike:
-Relacioni i komunikimit shkrimtar-lexues me tri kumtesa nga:
Poeti Sheremet Prokshi
Fitim Çaushi, Xheladin Mjeku dhe Izet Abdyli. 
Juria e konkursit në përbërje të Adem Gashit kryetar dhe Daut Demakut e Xhemë Binakut anëtarë, bazuar në mbi 40 pjesëmarrës me poezi në konkursin letrar, ndau keto çmime:
Çmimi i parë iu nda Shefqet Bylykbashi, 
Çmimi i dytë Bedri Zyberaj dhe Çmimi i tretë Izjah Çelaj.
Ndërsa Çmimi special “SOFRA” iu nda poetes nga Kukësi Vera Istrefaj. 
U lexuan edhe shumë poezi që nuk kishin marrë pjesë në konkursin letrar.
Vlenë te përmendet që manifestimin 
e përcollen edhe shumë dashamirë të fjalës së shkruar artistike.

15.04.2016,Drenas

Sheremet PROKSHI


Pjesëmarrës të manifestimt
Gjatë deklamimit të vargjeve

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen