Mittwoch, 4. September 2019

Jep dorëheqje nga LKSHM edhe anëtari i kryesisë, z. Driton Smakaj

Shkrimtari Driton Smakaj

Pas dorëheqjeve të njëpasnjëshme të tre themeluesve dhe anëtarëve të kryesisë, z. Dan Kosumi, znj. Sevëme Fetiqi dhe z. Muhamet Luma; vjen menjëherë edhe dorëheqja e katërt nga ky institucion. 

Kësisoj, sot nga Lidhja e Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë jep dorëheqje edhe veterani UÇK-së, poeti dhe prozatori i njohur z. Driton Smakaj.

Në tekstin e tij të dorëheqjës, shkrimtari Driton Smakaj shkruan:


LIDHJES SË KRIJUESVE SHQIPTARË NË MËRGATË 
Unë, Driton Smakaj antar i Kryesisë në LKSHM jap 
D O R Ë H E Q J E 
Arsyet kryesore për të mos qenë më pjesë e LKSHM-së, janë skandalet e fundit në këtë shoqatë, ku edhe pse disa antarë të kryesisë kanë kërkuar sqarime nga Kryetari i kësaj shoqate rreth mbajtjes mbrenda shoqatës një ish-spiun të UDB-së...këto kërkesa janë injoruar. 
Pa dashur të hulumtoj detaje tjera, si shkrimtar dhe si veteran i UÇK-së, nuk më lejon karakteri im që të jem pjesë e një shoqate të tillë, e cila në vend të fokusimit të ngritjes së vlerave të letërsisë shqiptare në mërgatë, bëhet një 'Lavatriçe' e të kaluarës së ndytë të individëve të caktuar. 
I lutëm Kryetarit të LKSHM-së, të fshij emrin tim nga çdo dokument publik zyrtar të shoqatës. 
Njikohësisht, i bëj thirrje Zyrës së Auditorit Gjeneral të Kosovës, të caktojë një auditim të veçantë për Ministrinë e Diasporës ku të kontrollohen të gjitha financimet që janë bërë për aktivitetet kulturore në bashkëpunim me LKSHM-në. 
Me respekt, Driton Smakaj
Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen